Villa Nordrevik – der detaljene avgjør

  • 23. august 2022
  • Anne Larsen
  • Velvære

Hjemme hos Jakob og Helena er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Hver interiørbeslutning er nøye vurdert og alle detaljer spiller en viktig rolle for helheten.

Velkommen hjem til familien i Billdal like utenfor Gøteborg og deres nybygde hus, blant stein og hav. La deg inspirere helt ned på detaljnivå, for å maksimere helhetsinntrykket! Via Instagramkontoen @villanordrevik kan du fortsette å følge familiens interiørreise og nyte vakkert interiør og eksteriør. Og dette, det er deres reise gjennom gardinenes verden!

Målet for hvert rom, vindu og gardin er å gli inn så mye det går – ingenting skal skille seg ut, verken fargevalg eller gardinmodell – man skal knapt merke at vinduet har en gardin. Familien legger mye vekt på funksjon og estetikk og når gardinene brukes skal de fremheve resten av interiøret uten å ta overhånd. Detaljer og fargevalg er derfor av største betydning.

Hjemme hos Jakob og Helena med familie Hjemme hos Jakob og Helena med familie

Hvert rom har sine unike forutsetninger, noe som gjør at gardinbeslutningene vektes ulikt i hjemmets ulike vinduer, det er også her skreddersydde gardiner utgjør hele forskjellen!

Duette® gardin på familiebadet ovenpå Duette® gardin på familiebadet ovenpå

Gardin på badet

”En vev som er for tett kan oppleves som ”platt”, og målet vårt var å skjerme for innsyn samtidig som dagslyset kom inn i rommet, samt at man fra innsiden kan skimte detaljene utenfor, som f.eks skyggene fra de vakre vindussprossene.”

Den lyse og jordnære fargepaletten som gjennomsyrer husets interiør, gjelder også hjemmets bad. Derfor falt valget av vev på en nyanse av hvitt og øvrige detaljer i sort for å gli inn og gjøre at gardinen knapt blir synlig når den ikke er i bruk. Veven er tett nok til at man kun kan se silhuetter fra utsiden samtidig som dagslyset slipper inn i rommet.

LES OGSÅ: Slik får du et hjem i naturlig og nordisk stil

Hvit mørkleggende Duette® gardin i takvindu Hvit mørkleggende Duette® gardin i takvindu

Gardiner på hovedsoverommet

”Mørkt og svalt, det var prioritet én på soverommet vårt. Ettersom soverommet har takvindu er ikke innsyn den største utfordringen i disse vinduene, men varmeinnslippet er noe vi virkelig ønsket å begrense. Dette skyldes at takvinduet er relativt stort på 150x150 cm.”

Duette® gardinen har utmerkede egenskaper for å redusere varme (og kuldetrekk) og i kombinasjon med mørkleggende vev blir gardinen en perfekt soveromsgardin, selv i takvinduer. Taket og vinduene er hvite, noe som gjør valget av farge på vev og øvrige detaljer enkelt – hvitt for å smelte inn så mye som mulig.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre

Automatiserte Duette® gardiner i familiens ene tenåringsrom Automatiserte Duette® gardiner i familiens ene tenåringsrom

Gardiner på tenåringsrommet

”Våre barnerom i første etasje har samme planløsning, kun speilvendt, og begge har ganske dominerende hjørnevinduer. Akkurat som i hjemmets øvrige rom skal gardinene være funksjonelle og gjøre jobben uten å ta overhånd – derfor falt valget til slutt på Duette® gardiner også her.”

Den mørkleggende veven har samme nyanse som veggfargen – en lekker effekt for den som verdsetter detaljer. Likeledes matcher gardinenes øvrige detaljer de sorte vinduskarmene.

Sort vev og sorte detaljer på Duette® gardin på soverommet Sort vev og sorte detaljer på Duette® gardin på soverommet

Gardiner på tenåringsrommet ovenpå

”I et av barnerommene valgte vi å avvike litt. I stedet for å matche veven med veggfargen, valgte vi å gå all in på sort – sort mørkleggende vev inne i rommet (utenfor er alle gardiner hvite for å holde fasade og eksteriør ensartet) og sorte detaljer. Det kule med dette fargevalget er at gardinen i åpen posisjon går helt i ett med den sorte vinduskarmen. Man kan nesten ikke se at vinduet har en gardin!”

Fordelene med skreddersydde gardiner er langt mer enn bare måltilpasning. Du får muligheten til å velge farge, design og vevkvalitet ned til minste detalj. Du velger dessuten mellom en rekke ulike betjeningsmuligheter avhengig av dine egne preferanser.

Duette® gardin med PowerView® Duette® gardin med PowerView®

Hjemmet styres med PowerView®

”Når vi sier at detaljer er viktige, mener vi ikke bare de kosmetiske detaljene, men også ting som ikke er like synlige – for eksempel motorisert betjening. Vi styrer alle gardinene i hjemmet med PowerView®, både via fjernkontroller og mobilene våre.”

I et hjem hvor hver enkelt detalj er avgjørende, er det lett å forstå at valget av betjening falt på automatiserte gardiner som ikke har hengende snorer og annet. Når man legger til de høye kravene til funksjon – ja da blir PowerView® en selvfølge.

I PowerView® appen har de forskjellige rommene i hjemmet sine individuelt innstilte scenarier og gardinene klarer seg stort sett selv basert på familiens forhåndsinnstilte preferanser.

LES OGSÅ: Gardiner for deg som elsker dingser

Gjør dine gardindrømmer til virkelighet

Er du nysgjerrig på å finne ut mer om våre skreddersydde gardiner og hvordan de kan utgjøre en forskjell i hjemmet ditt? Ta kontakt med en av våre mange forhandlere med showroom – de finnes over hele landet og tilbyr hjemmebesøk, rådgivning, samt hjelp til måltaking og montering.